Jeugdwielrennen

Sinds de oprichting van R&TC Buitenlust Helmond in 1934 hebben al veel jeugdrenners en –rensters met succes in de kleuren van onze club gereden. Wij zijn actief in een aantal verschillende disciplines binnen de wielersport, onder meer: wielrennen op de weg, veldrijden en mountainbiken. We streven naar een goede balans tussen prestatiegericht sporten en gezellig en sociaal bezig zijn. Plezier staat altijd voorop!

In de zomerperiode wordt er op de weg gereden. De wielerbaan ligt aan de Nemelaerhof 70. In de winter wordt er aan veldrijden gedaan.
Ook al lijkt de sport individueel, het is toch een ‘team’ waarin jij ook deelneemt. Er wordt dan ook op jouw inzet en sportiviteit gerekend, uiteraard op onze eigen wielerbaan, maar ook elders. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen traint maar ook aan wedstrijden meedoet.
Ook hulp van de ouders/verzorgers wordt op prijs gesteld. Meehelpen bij wedstrijden en de voorbereiding daarvan, verder denken we aan bestuursfuncties. Ouders, wij rekenen dus op uw inzet en bereidwilligheid. Zonder hulp kan de jeugd niet fietsen.

Lid worden?

De jeugd wordt door een enthousiaste groep trainers begeleid. Zij worden hierin bijgestaan door jeugdbegeleiders en ervaren wielrenners. Wielrennen kan vanaf het jaar waarin je 8 wordt, je zit dan in categorie 1. Elke volgende leeftijdsgroep komt een categorie hoger uit. Categorie 7 is 14 jaar oud.
Lijkt het je wat? Je bent welkom eens te komen meetrainen, ook als je nog geen racefiets hebt. Dan bestaat de mogelijkheid van een leenfiets gebruik te maken.

Op iedere eerste dinsdag van de maand vind er een intake gesprek plaats. De week daarop kun je al als aspirant meetrainen. Je hebt dan een proef periode van 3 maanden. Na deze periode beslis je of je door wilt gaan en meld je je aan als lid van R&TC Buitenlust.
Als je interesse hebt kun je contact met ons opnemen via secretaris@rtcbuitenlust.nl