Mountainbike

Binnen onze MTB-Afdeling trainen wij 2 keer in de week, waarin wij proberen trainingen af te wisselen door de ene avond de focus echt op de techniek te leggen en de andere avond een wedstrijd gerichte training te geven.

We hebben de jeugd in verschillende niveau/leeftijd groepen ingedeeld en de trainers zullen onderling altijd overleggen over de renners binnen een groep

In de wintermaanden trainen we vooral op onze eigen locatie, en in de zomermaanden als het langer licht is gaan verschillende groepen buiten de eigen locatie trainen, denk hierbij aan de vlakbij gelegen MTB-Route van Helmond.

Bij techniek training moet je denken aan de verschillende aspecten die bij techniek komen kijken zoals balans, bochten, klimmen/dalen enz enz, we letten hierbij heel erg op het niveau van de groep en zullen hier dan ook de training op aanpassen, dus bij de jongste renners zal dit bv veel in spelvorm zijn, daar waar het bij de oudere jeugd wat serieuzer eraan toe gaat.

Bij de wedstrijd trainingen zal het vooral gaan om uithoudingsvermogen en de geleerde technieken toe te passen tijden het wedstrijdrijden.

We zien graag dat onze renners ook aan de verschillende georganiseerde wedstrijden deel nemen ( LJC-Wedstrijden of Webu-cross competitie) en zullen hier ook de trainingen waar nodig op aanpassen.

In de zomermaanden trainen wij op dinsdag- en donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. In de wintermaanden op maandag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.